دلار و سکه روی مدار تغییر کانال

دلار از نیمه محدوده ۴۹ هزار عبور کرد. هر گرم طلا ۱۸ عیار بعد دو ماه بیش از دو میلیون و ۳۵۰ هزار معامله شد و سکه امامی، نیم‌سکه، ربع‌سکه و سکه گرمی درمقایسه با ابتدای شهریور یک کانال بالا آمدند

دلار و سکه روی مدار تغییر کانال
بیشتر بخوانید:

به گزارش منیبان،  قیمت دلار در نیمه اول شهریور حدود یک درصد افزایش پیدا کرد. در این مدت که از منظر سیاسی و اقتصادی تقریبا هیچ پالس مهمی به بازار نرسید، اسکناس آمریکایی از کف کانال ۴۹ هزار تومان حرکت کرد و نهایتا در جایگاه ۴۹ هزار و ۶۰۰ تومان آرام گرفت. در بازار طلا، نرخ طلا ۱۸ عیار از پیشروی همزمان دلار و انس جهانی کمک گرفت و با رشد ۴۶ هزار تومانی بعد دو ماه دوباره موفق به عبور از مرز دو میلیون و ۳۵۰ هزار تومان شد. همزمان سکه امامی پا به کانال ۲۸ میلیون گذاشت و نیم‌سکه، ربع‌سکه و سکه گرمی هم با قدم‌های کوتاه یک کانال بالا آمدند. به‌شکل سنتی با نزدیک به روز‌های پایانی ماه صفر موج جدیدی از تقاضا و خرید‌ها در بازار شکل می‌گیرد و قرائن و شواهد از روشن شدن موتور طلا و سکه حکایت دارد.

وقایع بازار ارز در نیمه اول شهریور

قیمت دلار در نیمه اول شهریور امسال از کف کانال ۴۹ هزار تومان به جایگاه ۴۹ هزار و ۶۰۰ تومان رسید. همزمان با آخرین خریدوفروش‌های روز سه‌شنبه ۳۱ مرداد قیمت دلار در بازار آزاد معادل ۴۹ هزار و ۲۰ تومان بود که این عدد در پایان معاملات سه‌شنبه ۱۴ شهریور ۵۸۰ تومان ارتقا پیدا کرد. در این مدت افت وخیز‌های اسکناس آمریکایی در یک بازه تقریبا ۷۵۰ تومانی خلاصه می‌شود؛ یعنی قیمت دلار در بازار آزاد نهایتا به ۴۹ هزار و ۶۶۰ تومان رسیده و آنطرف فروشنده‌های بازار این اسکناس را در کمترین حالت خودش ۴۸ هزار و ۹۱۵ تومان فروختند.

قیمت دلار آزاد به‌این ترتیب در این مدت یک درصد افزایش پیدا کرده و قیمت درهم امارات هم که معمولا تابعی از اسکناس آمریکایی است، همین سرنوشت را داشته. قیمت درهم امارات در بازار آزاد عصر سه‌شنبه ۱۴ شهریور به ۱۳ هزار و ۷۱۰ تومان رسیده و نمودار درهم امارات میزان تغییر قیمت آن نسبت به ابتدای شهریور را مثبت یک درصد نشان می‌دهد.

قیمت درهم امارات ابتدای شهریور ۱۳ هزار و ۵۵۵ تومان بود و به‌همین خاطر بازدهی درهم ظرف دو هفته ابتدایی شهریور امسال مثبت یک درصد تلقی می‌شود. فراموش نکنیم درهم امارات که الان در نیمه کانال ۱۳ هزار تومان معامله می‌شود، همزمان با برهه تاریخی که در نیمه اردیبهشت پشت‌سر گذاشتیم، حدود هزار و ۵۰۰ تومان ارزان شده است. آن موقع درهم امارات برای اولین بار در محدوده ۱۵ هزار تومان آفتابی شده بود. برگردیم به دو هفته ابتدایی شهریور و جایی که لیر ترکیه بیشترین رشد قیمت را بین انواع ارز‌های رایج داشته است.

قیمت لیر ترکیه نیمه ابتدایی شهریور را با رشد دو درصدی پشت‌سر گذاشت. اگر روز سه‌شنبه ۳۱ مرداد راهی بازار می‌شدید، دلال‌ها نرخ لیر ترکیه را هزار و ۸۰۰ تومان اعلام می‌کردند، اما قیمت لیر ترکیه عصر سه‌شنبه ۱۴ شهریور به هزار و ۸۵۰ تومان رسید. در همین مدت لیر ترکیه که به شکل سنتی تقاضای بیشتری در شهریور و تابستان پیدا می‌کند، یکبار تا مرز هزار و ۹۰۰ تومان هم جلو رفته که بالاترین قیمت لیر ترکیه از اواسط تیرماه است. طی این دو هفته که قیمت دلار، درهم امارات و لیرترکیه به‌شکل جزیی افزایش پیدا کرده، پوند انگلیس هم رشد قیمت یک درصدی را به ثبت رسانده است.

قیمت پوند انگلیس به عنوان یکی دیگر از اسکناس‌های رایج در بازار ارز از ۶۲ هزار و ۳۸۰ تومان به ۶۲ هزار و ۴۵۰ تومان تبدیل شده و به‌همین خاطر بازدهی آن را مثبت یک درصد درنظر می‌گیریم. دینار عراق باوجود افزایش تقاضایی که داشته، ۰.۷ درصد ارزان شد و ارزش آن از ۳۸.۲ تومان در روز ۳۱ مرداد به ۳۷.۹ تومان در ۱۴ شهریور رسید. قیمت یورو هم در این دو هفته افت‌وخیز محدودی داشت و با عقب‌نشینی ۵۵ تومانی، در جایگاه ۵۳ هزار و ۳۴۰ تومان ایستاد.

ت ت
کدخبر: 175226 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    نظرسنجی

    کدام تیم قهرمان این فصل لیگ برتر می شود؟

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها
      دیگر رسانه ها