گرانی دوباره اینترنت در راه است!

پس از ادعای جدید وزیر ارتباطات در خصوص افزایش سرعت اینترنت در خردادماه، حالا نگرانی ها از بابت افزایش قیمت مجدد بسته های اینترنتی بیش از پیش شده است.

گرانی دوباره اینترنت در راه است!
بیشتر بخوانید:

علی رغم وعده های گوناگون وزارت ارتباطات مبنی بر بهبود کیفیت اینترنت، در روزهای ابتدایی سال جدید باز هم شاهد اختلالات همیشگی در فضای مجازی بودیم. بسیاری کاربران نسبت به سرعت اینترنت خود گلایه هایی را مطرح کردند و خواستار افزایش کیفیت اینترنت داخلی شدند.اختلال در اینترنت دقیقا در مقطعی رخ داد که مسئولان مربوطه از تعهد و افزایش کیفیت اینترنت سخن به میان آوردند اما در عمل بر همگان ثابت شد که آن وعده ها تا چی حدی پوچ و واهی بود.

عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز شنبه و در گفت و گویی از افزایش ۳۰ درصدی سرعت اینترنت تا خردادماه خبر داد و اعلام کرد وزارتخانه برای دستیابی به این هدف مهم اراده جدی دارد. او در این رابطه گفت: «با افزایش تعرفه اپراتورها، تعهدی از اپراتورها گرفتیم؛ به‌این‌ترتیب که تا خرداد سال ۱۴۰۳، ۳۰ درصد و تا پایان سال، ۵۰ درصد به سرعت اینترنت اضافه شود.»

زارع‌پور در ادامه افزود: «یکی از پروژه‌هایی که در مسیر حل مشکلات کمک می‌کند، پروژه فیبر نوری است که چهره ارتباطات ثابت ما را تغییر می‌دهد؛ چرا که بیش از ۱۰ سال است که در انتهای جدول هستیم، اما با اجرای این پروژه به یک‌سوم بالای جدول صعود پیدا می‌کنیم.»

پروژه فیبر نوری، کلید واژه ای محسوب می شود که وزیر ارتباطات از اواسط سال گذشته تا به امروز بارها بر آن تاکید کرده است. این طرح برای بهبود کیفیت و سرعت اینترنت در دستور کار وزارتخانه قرار گرفته است اما تحلیگران این حوزه نسبت به خروجی این موضوع تردیدهایی دارند.

در روی همان پاشنه می چرخد!

در ابتدای هفته جاری خبری مبنی بر خروج شرکت ابرآروان (آروان‌کلاد) از لیست تحریم های اتحادیه اروپا منتشر شد. اتحادیه اروپا پس از اعتراضات سال ۱۴۰۱، شرکت ابر آروان را در لیست تحریم های خود قرار داد. حال شرکت ابر آروان در یک بیانیه کوتاه اعلام کرد که تحریم‌ها بعد از شکایت و ارائه مستندات به دیوان دادگستری اروپا برداشته شده است. ابر آروان اتهامات وارده در این خصوص را از پایه بی اساس اعلام کرد.در این زمینه، ابر آروان اظهار کرده که تنها به خدمات خود دسترسی و نظارت دارد و تنها قادر به قطع سرویس ابری کاربران خود است. اجرایی سازی حکم قضایی به معنای قطع سرویس ابری کاربران است و در حال حاضر مسئله فیلترینگ اینترنت مطرح نیست. این قطع سرویس در محصول CDN / DNS روی دامنه کاربر و در سرویس زیرساخت ابری، روی IP ابرک (سرور ابری) کاربر صورت می‌گیرد.با وجود این اتفاق و رفع تحریم ابرآروان، باز هم در روزهای گذشته شاهد اختلال در سرورهای این شرکت بودیم که این مسئله به وضوح در سرعت و کیفیت ایترنت دیده شد. باید صبر کرد و دید که در روزهای آینده این مشکل برطرف می شود یا باز هم در روی همان پاشنه سابق خواهد چرخید.

اپراتورها به مراد دلشان رسیدند

در دی ماه سال گذشته و پس از کش و قوس های فراوان، قیمت اینترنت افزایش پیدا کرد و اپراتورها به خواسته خود رسیدند. اپراتورهای تلفن همراه درخواستی را برای افزایش تعرفه‌های اینترنت ارائه دادند و وزارت ارتباطات نیز با این خواسته موافقت کرد و بسته‌های اینترنتی به طور رسمی گران شد.

وزیر ارتباطات در حمایت از این تصمیم، اظهار کرد که وزارتخانه قصد دارد به اقشار کم درآمد کمک کند. او ادعا کرد که تسهیلات مناسبی در اختیار این افراد قرار خواهد گرفت تا این افزایش قیمت بر آن‌ها تأثیر منفی نداشته باشد.بسیاری از کارشناسان معتقدند که گرانی اینترنت دسترسی طبقه ضعیف جامعه به این فضا را دشوارتر از گذشته خواهد کرد. کیوان نقره کار در این باره به گسترش نیوز گفت: «با وقوع این اتفاق، دسترسی اقشار کم درآمد و آسیب پذیر جامعه به فضای مجازی محدودتر از گذشته می شود و در این مسئله تردیدی وجود ندارد. فارغ از این موارد، حوزه های مربوط به سلامت و درمان ما نیز ممکن است آسیب های جبران ناپذیری را متحمل شوند.افزایش هزینه ها و خارج از اولویت قرار گرفتن نیاز جامعه در خصوص تامین اینترنت باکیفیت با قیمت مناسب، تمام حوزه ها را به نوعی درگیر خواهد کرد. امکان حذف اینترنت برای اقشار ضعیف وجود دارد و نمی توان این واقعیت را کتمان کرد.»

اینترنت-موبایل

ترس از افزایش قیمت مجدد

از آن جایی که پس از هرگونه ادعایی مبنی بر افزایش کیفیت و سرعت اینترنت، گرانی و رشد نرخ ها روی داده است، امیدواریم که در خردادماه و به بهانه افزایش کیفیت، قیمت ها افزایش پیدا نکند؛ بدیهی است که این افزایش کیفیت به واسطه افزایش قیمت دی ماه است، در حالی که مردم بابت اینترنت بی کیفیت، هزینه هایی بالایی را متقبل شدند.درخواست های مکرر اپراتورها برای افزایش قیمت بسته‌های اینترنتی نتیجه داد و در نهایت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات با افزایش ۳۴ درصد بسته های اینترنتی موافقت کرد.پس از این رخداد، بسته‌های اینترنتی اپراتورهای مختلف دستخوش تغییراتی شد. بسته‌های جدید اینترنتی از تنوع جالبی برخوردار هستند و در آن ها تغییراتی نسبت به گذشته لحاظ شده است. ناگفته نماند که برخی از بسته‌های بلندمدت که قبل تر از این حذف شده بودند، بار دیگر در دسترس کاربران قرار گرفتند. درهرصورت تعرفه اینترنت پایه رشد قابل توجهی داشته و قیمت بسته‌های اینترنتی به شدت افزایش پیدا کردند.

ت ت
کدخبر: 209331 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    نظرسنجی

    کدام تیم قهرمان این فصل لیگ برتر می شود؟

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها
      دیگر رسانه ها